Osmose Glas Gevelbewassing Telescoopbewassing

Osmose Glas Gevelbewassing Telescoopbewassing : Deze nog vrij nieuwe techniek biedt een aantal belangrijke voordelen, niet alleen op het gebied van veiligheid. We kunnen door gebruik te maken van speciale telescoop koppelstokken tot op 15 meter hoogte werken zonder gebruik van ladders of hoogwerkers. Maar ook het eindresultaat is door het osmosereiningings-proces belangrijk verbeterd.

Osmose Glas Gevelbewassing Telescoopbewassing – hoe werkt het? Met deze techniek wordt van gewoon leidingwater ‘gedemineraliseerd’ water gemaakt door gebruik te maken van speciale filters die volgens het principe van omgekeerde osmose werken. Hierdoor blijft er 100% puur water over dat ontdaan is van alle onzuiverheden. Dit zuivere water neemt alle vuil volledig op van ramen en omlijstingen. Tevens is deze vorm van reinigen 100% milieuvriendelijk aangezien er geen zeep en detergenten worden gebruikt. Het resultaat zijn zeer schone ramen zonder strepen.

Osmose Glas Gevelbewassing Telescoopbewassing … de meest professionele manier om ramens en gevels te reinigen. De basis van de techniek kwam van het Tuckerpoolsysteem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van gedemineraliseerd water. Het wordt ook wel telescoopglasbewassing genoemd aangezien het, door de stok te verlengen, mogelijk is om tot 15 meter hoog ramen te wassen. Als vakjargon voor dit systeem wordt ook wel eens de term osmosesysteem gebruikt. Dit systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een hoogwerker. Het neemt minder ruimte in, is goedkoper en er zijn minder eisen aan de ondergrond.

Wat is Puur Water? Het kraanwater zoals dat bij iedereen door de leidingen stroomt bevat, hoewel gezuiverd, nog steeds vele zouten en mineralen. Voorbeelden hiervan zijn kalk, chloor en fluor. Het pure water nodig voor de telescoop glasbewassing wordt verkregen door een proces dat ‘omgekeerde osmose’ heet. Hierbij wordt het ‘gewone’ water door een semi-permeabel (halfdoorlatend) membraan geperst. De zouten en mineralen blijven bij dit proces voor 98% in het membraan hangen, terwijl het puur verkregen water kan worden opgevangen klaar voor gebruik.

Alles is uit moleculen opgebouwd! Als we op micro niveau naar de wereld gaan kijken, kan gesteld worden dat alles uit moleculen is opgebouwd. Deze moleculen bestaan weer uit atomen welke vaak niet met het blote oog kunnen worden waargenomen. Puur water (H2O) bestaat uit moleculen die zijn opgebouwd uit twee waterstofatomen (H) en een zuurstofatoom (O). Hierbij hebben de waterstofatomen een positieve lading, terwijl het zuurstofatoom negatief geladen is. Water is tevens ioniseerbaar.

Voordelen telescoop glasbewassing

  • Tot 16 meter hoogte werken mogelijk zonder beperkingen
  • Geen valgevaar (voorsprong op de komende regelgeving)
  • Ieder gewenste plek bereikbaar, zonder zware hulpmiddelen
  • Geen gesjouw met ladders
  • Geen verplaatsingen nodig, zoals bij hoogwerkers
  • Vanaf voertuig werkplekken tot 100 meter bereikbaar
  • Perfect inzetbaar op glas, gevelbeplating, kozijnen, gevelreclame en zonweringen
  • Werkt streep- en vlekloos zonder raamwissen. Ook bij zonnig weer
  • Milieuvriendelijk (zonder gebruik van chemicaliën)
  • Minder herbevuiling door minder residu.
Osmose Glas Gevelbewassing Telescoopbewassing